Tiner Nasıl Kullanılır?
Tiner çeşitleri, boyanın inceltilmesi ya da tekstil sektöründe temizlik malzemesi olarak kullanılır. Söz konusu ürün, aynı zamanda boyanın etrafta leke yapması ya da malzemelerin temizlenmesi maksadıyla da kullanılabilir.
Tinerin boya sektöründe kullanılması durumunda ne ölçüde boyaya katılması gerektiği de çok önemlidir. Bu anlamda boyanın üzerinde yazan talimatları dikkate almanız çok daha mantıklı olacaktır.
Tiner çeşitleri, kullanılan boya türlerine göre belirlenmelidir. Örneğin kullanılan boya sentetik boya ise sentetik tiner, selülozik tiner ise selülozik tiner ile işlem yapılmalıdır. Hangi tiner kullanılırsa kullanılsın boyanın özelliğine göre inceltme maddesi olarak tiner kullanılmalıdır. Bu da ancak kullanılacak boya çeşidinin özelliklerine göre belirlenir.
Tiner Çeşitleri Nelerdir?
Tiner çeşitleri, boyanın özelliğine göre türlere ayrılmıştır. Firmamız bünyesinde ihtiyacınız olan tüm tiner türlerini bulabilirsiniz. DNC Endüstriyel Kimya olarak pazarlamasını yaptığımız tiner çeşitleri şunlardır.
Sentetik Tiner
Boya sektöründe yaygın şekilde kullanılan tinerlerin başında sentetik tiner gelir. Boyanın yüzeye eşit şekilde dağıtılmasında bu tiner çok etkilidir. Boya ürünlerinin yanı sıra sentetik vernik çeşitlerinde de söz konusu tiner kullanılabilir.
Selülozik Tiner
Sentetik tinere nazaran daha uçucu bir kimyasal olan selülozik tiner, selüloz bazlı boya ya da vernik çeşitlerinin inceltilmesinde kullanılır.
Rapid Tiner
Astar ya da rapid boya ürünlerinin ve verniğin inceltilmesi maksadıyla rapid tiner kullanılır. Son derece uçucu olan bu ürünümüzden de memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz.
Akrilik Tiner
Akrilik bazlı vernik ya da boya çeşitlerinin inceltilmesi ya da bundan kaynaklı boya kirliliğinin yok edilmesi maksadıyla akrilik tiner kullanılır. Boyanın çok daha canlı görünmesini istiyorsanız akrilik boya, vernik ve tiner çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Kokusuz Tiner
Tiner çeşitleri arasında yer alan, tinerin farklı bir kimyasal bileşimi sonucu elde edilen kokusuz tiner de sektör içerisinde yaygın olarak kullanılır. Tiner kokusundan rahatsız olanlar için bu ürün çok idealdir. Tiner kokusu bazı insanları rahatsız edebilir. Bu duruma özel olarak zafiyeti olanlar için kokusuz tiner uygun bir seçimdir.
Temizlik Tineri Nasıl Kullanılır?
Tiner çeşitleri temizlik maksadıyla da kullanılan ürünlerdir. Bu kapsamda söz konusu ürünleri uygun boya ve vernik çeşitleri ile kullanabileceğiniz gibi bunların neden olduğu boya kirliliğinin yok edilmesi maksadıyla da kullanabilirsiniz.
Söz konusu kimyasal ürünlerin temizlik tineri olarak kullanıldığı önemli sektör alanlarından biri de kuru temizleme işletmeleridir. Bu işletmelerde zorlu lekelerin çıkarılması maksadıyla tiner çeşitlerinin tercih edildiğini görebilirsiniz. Pamuk ya da beze dökülmek suretiyle kullanılan tiner, giyeceklere nazik şekilde uygulanarak lekeler yok edilebilir.
Tiner Fiyatları Nedir?
Tiner fiyatları, satın alınmak istenen tinerin çeşidine, özelliklerine ve ürünün markasına göre değişir. Farklı boyutlarda satışa sunulan tinerin doğal olarak miktar özellikleri de fiyatını etkileyecektir.
DNC Endüstriyel Kimya olarak sizlere en iyi hizmeti vermeye gayret ettiğimiz gibi fiyat konusunda da sizlere yardımcı olmak niyetindeyiz. Siz de ucuz tiner fiyatları ile karşılaşmak istiyorsanız firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.
Tinerin Zararları Nedir?
Tiner kullanım alanları tiner çeşitleri endüstriyel alanda son derece faydalı ve yaygın olarak kullanılan kimyasal türleri arasındadır. Bu denli yaygın kullanılmasına rağmen tinerin bir kısım zararları da vardır.
• Cilde doğrudan temas ederse tahriş edici etkisi vardır. Bu nedenle kullanımı esnasında eldiven kullanılmalıdır.
• Boya ya da verniğe yapılacak karışımın oranına dikkat edilmelidir. Gerekli özen gösterilmezse yüzeye zararlı etkisi vardır.
• Tiner hiçbir şekilde içilmez. Bu nedenle çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Uzun süre solunması durumunda solunum yollarına zararlı etkisi vardır.
• Elbiselerden leke çıkarmak maksadıyla tiner çeşitlerinin kullanılması durumunda uzun süre baskı yapılmasından kaynaklı olarak kumaşa zarar verme etkisi vardır.
Selülozik Tiner Nerede Kullanılır?
Selülozik tiner, boya sektöründe yaygın olarak kullanılan tiner çeşitlerinden biridir. Bu kapsamda piyasada en fazla satılan ürünler arasındadır. Söz konusu tiner çeşidinin kullanım amacı, selüloz bazlı boya ve verniklerin inceltilmesini sağlamaktır. Bu nedenle selülozik boya kullanılan tüm ortam ve iş alanlarında selülozik tiner de kullanılır.
Selülozik boya, yüksek örtücülüğe sahip, hava kurumalı olan bir boya çeşididir. Parlak ve berrak bir görünüm elde edildiği için yaygın olarak kullanılan bir boya çeşididir. Boyanın uygulandığı yüzeyin elastik ve ser bir yapıya kavuşmasını sağlar. Bunun yanında yüzeyin çizilmesi, aşınması söz konusu olmaz. Darbelere karşı da gerekli korumayı sağlayan selüloz bazlı boyalar, parlak görünümleri nedeniyle genel olarak son kat boyası olarak kullanılır.
Selülozik boyanın hammaddesi pamuk ve odundan elde edilen selüloz maddesidir. Bu maddenin alkol ve asitlerle karışarak elde edilen bileşim, boyanın elde edilmesini sağlar. Yani boya ya da verniğin elde edilmesinin temel prensibi, kimyasal tepkimelerdir.
Yukarıda da kısmen anlatıldığı gibi tinerin kullanım alanı ağırlıklı olarak boya sektörüdür. Boyanın yüzeyde istenen kalınlıkta olması için inceltilmeye ihtiyacı vardır. Fabrikadan çıkan boya çeşitleri belli kalınlıkta satışa sunulur. Bu şekilde satılan boya ve vernikler belli oranda tiner takviyesi ile istenen inceliğe ulaşır. Yapılan uygulama ile boya ya da verniğin yüzeye tutunma etkisi de yüksek olacaktır.
Tinerin parlatıcı ve boyayı koruyucu etkisi de vardır. Bu nedenle tiner ile inceltilen boyanın çok daha parlak ve dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu ürünlerin boya sektörü için bir gereklilik olduğu değerlendirmesini de yapabilirsiniz.
DNC Endüstriyel Kimya ürünleri ile boya ve vernik çeşitlerinden istediğiniz verimi alabilirsiniz. Sektörün en iyi firmalarından olan DNC Kimya'dan tiner satın almak istiyorsanız irtibat numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Selülozik Tinerin Kullanım Alanı Nerelerdir?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi selüloz bazlı boyanın olduğu yerde selülozik tinerden de bahsetmek gerekir. Bu boyalar sentetik veya su bazlı boyalara nazaran inşaat alanında yaygın kullanılan boya çeşitlerinden değildir. Bunun nedeni ise selülozun içinde insan sağlığı için zararlı maddelerin bulunmasıdır. Söz konusu boya ve selülozik tiner türleri, mobilya sektöründe lake işlemi için kullanılır. Bunun yanında metal ve ahşap yüzeylerde bu boyanın kullanıldığını da görebilirsiniz. Boya çabuk kuruduğu ve dayanıklı yapısı nedeniyle tercih edilir.
Selülozik boyanın ülkemizde kullanımı gün geçtikçe daha da yaygınlaşmaktadır. Ağır kokusu nedeniyle iç mekânlarda kullanımı tercih edilmese de özellikle mobilya sektöründeki lake işlemleri için uygun ürünlerdir. Boyanın içerisine uygulanan selülozik tiner ile boyanın çok daha gösterişli olması sağlanır.
Selülozik Tiner Nasıl Kullanılır?
Selülozik tiner kullanımında da diğer boya ve vernik türlerinde olduğu gibi boyanın talimatlarında yazan hususlar önemlidir. Talimatta belirtilen ölçüde tiner uygulaması ile tiner istenen inceliğe ulaştırılabilir. Bu da boyanın istenen berraklıkta görünüm ortaya koymasını sağlar.
Boyanın uygulanmasında yüzeyin hazırlanması çok önemlidir. Bunun için zımparalama, ilk astarın atılması gibi işlemlere öncelik vermek gerekir. Doğru boya ile doğru tinerin kullanılması durumunda kısa sürede ürünlerden arzu ettiğiniz görünümü elde edebilirsiniz.
DNC Endüstriyel Kimya olarak sizlere en kaliteli ürünleri sunuyoruz. Siz de arzu ettiğiniz selülozik tiner çeşitlerini satın alarak boya sektöründe ön plana çıkabilirsiniz. İhtiyaç duymanız halinde web sitemizdeki irtibat numaralarından bizi arayarak ürünlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. Üstelik toplu alımlarda tinerin birim maliyetinin daha düşük olacağını da belirtmek istiyoruz.
Tiner Ne İşe Yarar?
Tinerin asıl işlevi boya ve vernik çeşitlerinin inceltilmesidir. Belli oranda boya ya da verniğe katılan tiner, boya ve vernik malzemesinin inceltilmesini sağlar. Bu sayede boya ve vernikten arzu edilen performans alınabilir. Kullanım esnasında boyanın inceltilmesi için ideal oranda tiner uygulamasına dikkat edilmelidir.
Bahse konu ürünler sektör içerisinde daha iyi hizmet vermek adına oldukça çeşitli yapıda üretilmektedir. Bu anlamda ön plana çıkan ürünler arasında aşağıdaki tiner çeşitlerini sayabiliriz.
• Selülozik Tiner
• Sentetik Tiner
• Akrilik Tiner
• Rapid Tiner
• Kokusuz Tiner
• Poliüretan Tiner
Yukarıda sayıla ürünlerin her biri uygun boya ya da vernik ile kullanılmalıdır. Örneğin selülozik vernik işi yapılıyor ve verniğe tiner katılacaksa selüloz bazlı tinerin kullanılmasına ihtiyaç vardır. Yanlış ürün kullanımından arzu edilen verimin alınması da mümkün değildir.
Tinerin kullanım alanlarından biri de kuru temizleme ve tekstil sektörüdür. Söz konusu ürünün uçucu özelliğinden kaynaklı olarak kumaşı temizleme özelliği de vardır. Bu sayede kumaşların üzerindeki yağ ve benzeri zor lekelerin çıkarılması mümkündür. Temizleyici etkisinden istifade ile kokusuz tiner çeşitlerini ev ortamında kullanabilirsiniz.