Endüstriyel kimyasallar nelerdir?
Bir madde ister kendiliğinden (doğal) yada insanların geliştirdiği yapay bir ürün olsun, çevremizdeki her şey ama her şey kimyasal maddelerden atomlardan oluşmaktadır. Endüstriyel kimya üretim aşamalarını düzenler, sorunları ortadan kaldırır yada oluşan olumsuzlukların kaynağını belirleyerek ortadan kalkması için gereklilikleri yerine getirir.
DNC Endüstriyel Kimya, 2010 yılından bu zaman kadar endüstrinin (sanayinin) üretim aşamalarında kullanması gereken çözücü, sökücü, koruyucu, temizleyici endüstriyel bakım koruma ve temizlik kimyasallarının üretimini yaparak sanayinin üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunlarını belirleyip ortadan kaldırarak iyileştirilmesine yardımcı olacak şekilde çözüm üretmektedir.
DNC Endüstriyel Kimya; endüstri sanayinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları yaparak endüstriyel temizlik ve bakım koruma kimyasallarının üretimini yaparak, endüstriyel sanayinin ihtiyaçlarının ithalata gerek kalmaksızın karşılanmasını hedeflemektedir.
Endüstriyel Temizlik Bakım Koruma Kimyasalları Nelerdir?
Endüstriyel temizlik bakım koruma kimyasalları Bazik, Asidik ve solvent bazlı kimyasallardan üretilmektedir. Endüstriyel Kimyasalların çok farklı çeşitleri ve geniş kullanım alanları vardır. Solvent bazlı kimyasallar çözücü ve sökücü özellikli çeşitleri olduğu gibi kullanım alanlarına ve uygulama yapılacak yüzeylere uygun Ar-Ge çalışmaları yapılarak formüle edilip üretilen solvent bazlı kimyasallarda endüstride mevcuttur. Su bazlı endüstriyel kimyasallar ise alkali ve asidik karakterli kullanıma hazır yada konsantre (su ile seyrelme özelliği) olarak temizliği yapılacak yüzeye ve temizlenecek olan kirliliklere göre formüle edilip yardımcı kimyasallar ile desteklenip üretilmektedir. Endüstriyel kimyasallar olmadan diğer üretim alanlarının daha iyi ifadeyle sanayinin üretim yapabilmesi imkânsızdır.
Su Bazlı Endüstriyel Kimyasallar Nerede Kullanılır?
Su Bazlı Endüstriyel Kimyasallar, pas, yağ, kireç, beton, kir sökücü, temizleyici, temizlik ürünleri ve endüstriyel temizlikte ağır kirlerin ve yağların temizliğinde yoğun olarak kullanmaktadır. Su bazlı kimyasallar endüstriyel üretimin devam edebilmesi açısından çok önemli kimyasallardandır. Su bazlı kimyasal maddeler boya öncesi alkali yağ alma, asidik yağ alma, metal temizleme, demir fosfat kaplama kimyasalları olarak endüstride geniş alanlarda kullanılmaktadır. Su bazlı kimyasallar endüstriyel temizlik ürünleri olarak gündelik hayatımızda da karşımıza çıkmakla beraber hayatımızın devam edebilmesi ve hijyen için kullanması gereken en önemli kimyasal maddelerdir.
Boya Sökücü Solventlerin Endüstriyel Kimyasallarının Üretim Amacı Ve Kullanım Alanları
Boya sökücü solventler uygulanacağı yüzeyler ve bu yüzeylere uygun kimyasal ham maddeler belirledikten sonra formüle edip, uygun şartlar altında belirli bir sıraya göre karışımı yapılarak boya sökücü kimyasal ürünler üretmektedir. Endüstriyel Kimya, boya sökücü kimyasalları üreterek ülke ekonomimize ciddi şekilde katkı sağlamaktadır. Boya sökücü kimyasallar, deforme olmuş ekipman, eşya vb. tüm yüzeylerden istenmeyen boyaların temizlik aşamasında, hatalı boyanan parçaların boyalarının sökülmesinde, boyama esnasında kullanılan askı aparatlarının boyalarının temizlenmesinde kullanılan solvent bazlı kimyasal maddelerden üretilmektedir. Boya sökücüler kullanım amaçları ve yüzeylerin durumuna göre Sıvı ve jel formda üretilmektedir. Jel formda üretilen solvent bazlı boya sökücülerin üretim amacı, bu tip boya sökücülerin jel formda olması dolayısıyla dik yüzeylerde tam bir tutunma sağlayarak boyalar ile reaksiyona girme süresini artmak ve bu sayede boyaların sökülmesini sağlamaktır. Oto boya sökücü yada araba kaporta boya sökücü, vernik sökücü, cila sökücü, ahşap, metal, demir boya sökücü gibi çok geniş kullanım alanları vardır.
ENDÜSTRİYEL KİMYA NEDİR?
Endüstriyel Kimya, bilindiği üzere, maddenin yapısı ve özellikleri ile maddenin birleşim, etkileşim ve tepkimelerini araştırıp uygulayan bilim dalıdır.
Kimya biliminin bir yüzü bu tür konuların gerçeğini ortaya koymaksa diğer bir yüzü de bu bulguları üretim ve sanayi alanlarında kullanmaktır; ki bu da ‘endüstriyel kimya’ diye adlandırılır. Diğer bir deyişle endüstriyel kimya, kimya biliminin endüstriyel amaçlar için kullanılmasından oluşan bir disiplindir. Bu; bütün kimya bilgisi, kimya mühendislik bilgisi ve üretim teknolojilerinin bir araya getirilerek üretime dönük kullanılması olmaktadır.Endüstriyel kimyanın özünü kimya bilgisi kadar aynı zamanda kimya mühendisliği oluşturur. Bu nedenle kimya mühendisliğin amacı çözümler ortaya koymak diye tanımlanmıştır.
2000 yılında kurulmuş olan DNC Endüstriyel Kimya firması sanayi, ticaret ve turizm sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu her tür kimyasalı en kaliteli ve en ekonomik biçimde üretmek üzere faaliyete geçmiştir.
Her tür kimyasal ihtiyaçlarınızda bize ulaşmanız sorununuzun çözümü demek olacaktır. Bunun için de 0212 504 2423 numarasını çevirip bizi aramanız veya web sitemiz üzerinden bize ulaşmanız yeterlidir. DNC Endüstriyel Kimya, soru ve sorunlarınıza hemen cevap verip size özel çözümler önerecektir.
DNC Endüstriyel Kimya olarak müşteri ‘prestijimiz’dir!
DNC Endüstriyel Kimya…
‘Prestijimiz’le sonsuza kadar!
KİMYA NEDİR?
Kimya nedir? Kimya dar anlamda bir bilimdir. Geniş anlamda ise maddelerin ana yapılarını ve bu maddeleri oluşturan atomları inceleyen ve maddeleri oluşturan atomların özelliklerini kullanarak çeşitli reaksiyon, dönüşüm ve karışımlarla yeni yeni ürünler ve maddeler üretmeyi hedefleyen bir bilimdir.
Evrende 1080 atom bulunduğunu tahmin ediliyor. Bunun la birlikte bu sadece bir tahminden ibaret. Atomların bir araya gelmesiyle elementler oluşmakta bu elementlere en iyi örnek sudur. İki tane hidrojen atomunun bir tanede oksijen atomunun bir araya gelmesiyle oluşur. Öyle ki bu su elementi (molekülü) yancı olan oksijen ve söndürücü olan hidrojen atomlarının bir araya gelmesiyle oluşmaktadır. Kimya bilimi artık yapay element üretmeyi başarmış durumda. Kimya bilimi geldiği son noktada elementlerin oluşumunu doğal seleksiyondan yapay seleksiyona dönüştürmüş ve atomları insanoğlunun kontrolüne girdiği ve atomların kimya bilimi sayesinde yeni formlara gireceğini göstermektedir.
Kimya atomları insanlığın yararı doğrultusunda nasıl kullanılacağını araştırmakta ve bilimsel kurallar çerçevesinde yasalar oluşturarak çözümler üretmektedir. Basite indirgeyecek olursak kimya örneğin bir sabun üretirken o sabunun içerisinde kullanılan ürünleri daha iyi ifadeyle kimyasal hammaddeleri çeşitli sentezler ve tepkimeler sonucunda üretir. Bu kimyasal hammaddeler üretildikten sonra aynı şekilde diğer kimyasal hammaddeler bir araya gelerek sabunu oluşturur. Sabunun ise her evde ulaşabileceğimiz bir kimyasal madde olmasına rağmen büyük bir teknik altyapı ve bilgi barındırır. Şöyle ki Sabun, ellerimizi temizde ki kirleri temizlerken kimya biliminin ortaya koyduğu benzer benzeri çözer ilkesini kullanır. Kimyanın ortaya koyduğu bu ilkeyi açıklamak gerekirse, polar molekül başka bir polar molekülü, apolar bir molekül başka bir apolar molekülü çözecektir. Sabun, su yardımıyla kir parçacıklarını uzaklaştırır. Su tek başına bu kirlerin büyük bir kısmını çözüp uzaklaştıramaz Sabun molekülünde baş kısım polar, kuyruk kısmı ise apolardır. Bu sayede yüzeyden ayrılan yağ molekülleri su ile birlikte kolaylıkla akıp gider.
Kimyanın birçok alanı bulunmaktadır. Kimya teknik ve bilimsel altyapıya dayanan deneysel yöntemlerle çözümler üretir. Kimyanın hayatımıza dokunduğu en küçük noktalardan olan sabunun üretilmesinde dahi büyük bir bilgi birikiminin ortada olduğu açıktır.